אחד המוצרים המבוקשים בעולם התקשורתי בו אנו חיים הוא המטען. פעם זה היה כבלי מטען כבדים עם שנאים מסורבלים לווקמן, לדיסק-מן, למיני דיסק ולאייפוד. היום כולנו מסתובבים עם מכשירים בכיסים שצורכים עוד ועוד אנרגיה דרך מטענים וכבלים שונים בשלושה סוגי הטענה עיקריים - כבל מיקרו USB הנפוץ ברוב מכשירי האנדרואיד (סמסונג, LG, HTC, לנובו, סוני אקספריה, מייזו, שיואומי, וואווי ואחרים), כבל דו צדדי של אפל (שהחליף את הכבל החד כיווני ושניהם - בלעדיים למכשירי אייפון ואייפד) והסטנדרט החדש של מכשירי ה'לא-אפל' החדשים, כבל הטענה מהיר USB C דו צדדי.
מכיוון שבכל אתר מכירות למטעני סלולריים כמו גיר-בסט, דיל-אקסטרים, אלי-אקספרס ואחרים, תמצאו מאות אם לא אלפי מטענים, כבלים ומתאמים, תחילה עליכם לדייק בחיפוש - כבל או מטען, שנאי בודד או חבילה הטענה? לאחר מכן, סננו את התוצאות על פי מחיר - מהזול ליקר כמובן. לבחור את הזול ביותר זו שיטה טובה, אך מלאת הימור. מצד אחד ייתכן ו'צדתם' מטען איכותי בפחות מדולר בדרך כלל, אך מצד שני הוא עלול להפסיק לעבוד מהר מהצפוי, כפי שקורה לא אחת במטענים לא איכותיים - ללא קשר לארץ מוצאם (אם כי רובם ככולם, רשמיים, יקרים וכאלו שפחות - מסין). מומלץ אם כן להוסיף סינון או לבחון בפועל רק מטענים שכמות הרכישות שלהם גדולה + כמות הביקורות שלהם גדולה + הציון הממוצע שלהם גבוה. בביקורות תראו לפעמים מקרים של מוצרים מדורגים גבוה, אך עם מעט ביקורות, או ביקורות טובות ומעט הזמנות.
בתור בעלי סמארטפון, ודאי נתקלתם בחבילה שרכשתם במטען האיכותי שקיבלתם מהיצרן. היצרן מקפיד בדרך כלל על ציוד ברמה גבוהה, שעבר בקרת איכות מדוקדקת. מטען דומה לרכישה בחנויות רשמיות, עולה כ 10-20 אחוז מעלות המכשיר, תלוי בעלות המכשיר ומיקום הרכישה. מעטים קונים את המטען הזה בפעם השנייה או השלישית כשהוא מתקלקל, או כאשר הם מחליטים שצריך אחד לבית, אחד למשרד ולפחות ערכת מטען-מצית עם כבל הטענה אחת לרכב. לכן, הם פונים לאתרי הקניות הסינים בהם ניתן למצוא מגוון רחב של מחירים עבור (כמעט) אותם מטענים. ההבדלים במחירים נוסעים מכמה סיבות:
- קיימים מטענים זולים שעברו בדיקות איכות שיטחיות בלבד.
- קיימים מטענים זולים שיכולים להטעין לכם את הסלולרי, אבל עושים זאת באיטיות.
- קיימים מטענים זולים בעלי תפקוד גבוהה, אך רמת חומרה נמוכה שנשרפת, או נקרעת בקלות.
- קיימים מטענים זולים שעליהם מוטבעת חותמת החברה של הסלולרי שלכם, מטען רשמי (בהנחה שלא מדובר בזיוף וזאת תוכלו לראות על פי ותק החנות, דירוג וביקורות גולשים) כזה עשוי להיות יקר מעט יותר משאר ה'זולים', אך לרוב הוא בעל הביקורות הרבות ביותר, כך תוכלו להבין את רמת תפקודו ושביעות הרצון הממוצעת ממנו.
דווקא בגלל שהמטען נייד לא פחות מהמכשיר שלנו, הוא נדרש לעמוד במשימות לא קלות במהלך היום. למטען (שנאי + כבל) מוצלח, מומלץ שיהיה:
- 'שרוול' תמיכה סביב הכניסה למחברים בקצה (שקע ותקע ה USB) כדי לאפשר גמישות, אך כזו שלא פוגעת בחיבור.
- פתח הכנסת USB חתוך במידות ראויות. רבים מהמטענים מגיעים מתבנית פלסטית שמכינה אותם עם פתח הכנסה צר שמקשה על ההכנסה ומאריך את השליפה עד פגישה באחד מרכיבי חבילת ההטענה.
- אורך כבל של מטר לפחות, השאר נוטים להימתח, להתעוות ולהתקפל יתר על המידה.
לאחר שתירכשו מספק/חנות את המטען ה'מושלם' (זול, עמיד לפחות חצי שנה ומטעין בקצב רצוי), ריכשו עוד מאותו ספק, או מוצרים נלווים שלו, לרוב הם יהיו באותה רמת תפקוד ותמשיכו להיות שבעי רצון מהמטען. הבלאי במוצרי הטענה כה גדול, שמשתלם להחזיק ערכת הטענה 'ספייר' במגרה/בתא הכפפות של הרכב. ערכה כזו בעלות של 8-15 ש"ח תעלה לכם בקיוסק מזדמן כ 80 ש"ח.
ולא לשכוח, אחרי שמטעינים ולפני שרוכשים - עוברים ב cashback.co.il ומקבלים החזר כספי גם על רכישות קטנות כמו מטענים לסמארטפונים.