איך תראה עגלת הקניות שלנו? קניות אונליין אחרי ובזמן  עידן הקורונה

איך תראה עגלת הקניות שלנו? קניות אונליין אחרי ובזמן עידן הקורונה

וירוס הקורונה עדיין נושם ובועט וכנראה שהוא לא הולך להיעלם כל כך מהר, כפי שרבים מאיתנו ציפו וקיוו.
בכל העולם נעשית היערכות מחדש מצד יזמים, מפרסמים, משווקים ובעלי עסקים רבים.
בעידן של ריחוק חברתי ושמיים די סגורים, כולם מנסים להמציא את עצמם מחדש בכדי להמשיך ולקיים את העסק, החנות או המותג ולהפיח בהם חיים חדשים.

עוד הרבה לפני עידן הקורונה, עסקים רבים ובפרט קמעונאים, קראו היטב את המפה ועברו ממכירה פיזית למכירה אונליין.
הרבה מחנויות הרחוב של פעם וגם הרבה חנויות מותגים שונות נסגרו וכל מי שרק יכל, עבר לעולם הדיגיטלי כבר מזמן.

על כן, המסחר האלקטרוני רק הלך וגבר בשני העשורים האחרונים והנגיף קוביד 19, פשוט האיץ את התהליך 
עוד יותר. 

סטפן שמבך - יזם תוכנת המסחר האלקטרונית הראשונה


אחד הראשונים לזהות את הפוטנציאל שבקניות ברשת , היה היזם ומהנדס התוכנה הגרמני, סטפן שמבך.
אותו שמבך היה זה שהגה עוד בשנות ה90 את הרעיון הלא ברור ומגובש (דאז) של עגלות קנייה אונליין ובנה את תוכנת המסחר האלקטרונית הראשונה. זו נקראה intershop online ועד היום היא מהווה את הליבה של כל אתרי הקניות המפורסמים מהם כולנו רוכשים ונהנים.
כאמור, המון עסקים, קטנים וגדולים כאחד, נאלצו לסגור את שעריהם עם השנים, מאחר והם היו בנויים על מכירות פרונטליות, רבים מהם לא השכילו לעשות את המעבר למסחר האלקטרוני. 
הנגיף הנוכחי פשוט נתן את הגונג הסופי לאותם עסקים שנאלצו לצמצם עלויות ובכך לפטר עובדים רבים ובסופו של יום גם הגיעו לפשיטת רגל.

התאמות דיגיטליות והתייעלות

מלחמות גלובאליות כמו גם מגיפות גדולות מהסוג שכולנו חווים בימים אלה, דינם להאיץ תהליכים ותמורות מהיבטים שונים
ומגוונים - כלכלית, חברתית ועוד.
על פי אותו שמבך, רוב הקמעונאים בארצות הברית, לא באמת ערוכים לשינויים שנכפו עליהם ועל כולנו כתוצאה מהשלכות הקורונה, על כן לדבריו (ובכך הוא מצטרף לדעת מומחים רבים נוספים), תחום הקמעונאות עובר ויעבור תהליך חישוב מסלול מחדש ובו ירוכזו כל המשאבים הדרושים לחדשנות ויצירתיות.
מגמה זו של ניהול חנויות ממרחק, נטול חיכוך פיזי עם לקוחות , הולכת ונעשית נפוצה יותר ויותר ובימים טרופים אלה,
היא ממש כורח המציאות.
על פי סטפן שמבך, השלכות המגיפה העולמית, מאיצות תהליכים דיגיטליים חכמים לבנייה ושימור העסק ברמה של כמה
שנים לפחות. 
מערכת כלל ערוצית עם סנכרון מושלם בין חנויות אונליין לאתר זה הדבר הבא, מאחר ומימד הזמן משחק כיום בעולם האינטרנט תפקיד כה מכריע, קמעונאים שלא ישכילו להתייעל ולהתקדם באופן הזה, יישארו הרחק מאחור.
צרכנים קונים הכל ברשת, מאוזניות חכמות לנייד, כלה בביגוד והנעלה, מוצרי יופי ובריאות ועד אביזרים, ברוב העסקים כיום מסביר שמבך, עדיין אין את הייעול והסנכרון שבין האתר לחנויות, כך יוצא שאדם שרוכש אונליין, מקבל את החבילה שלו באופן הזה רק לאחר מספר ימי עסקים, לפעמים גם אם מדובר על אותה מדינה.

פתרונות חדשים לצד משאבים כלכליים

שמבך מציף את הבעיה ומתאר אותה כאתגר טכני הדורש הרבה ידע והשקעה שבהרבה מקרים פשוט חסרים לקמעונאי הממוצע בארצות הברית. 
רוב הקמעונאים הגדולים במדינה, עושים שימוש בתוכנות לתכנון משאבים ארגוניים שבעיקר מתמחות בניהול תהליכים עסקיים ופיננסיים, תפעול, ייצור ועוד.
תוכנות אלה דוגמת ERP אמנם דואגות לשרשרת האספקה, אך פחות נותנות מענה לכל לקוחות הקצה שצריכים שירות ומענה זמין, נגיש ומיידי.
יישום פתרון חדש דורש משאבים אדירים בפן הכלכלי, ולרבים כיום אין אותם אף שהמציאות דורשת זאת, שינוי דיגיטלי של עשור שייעשה במספר חודשים.
לכל סדר גודל של עסק, הצרכים שלו ואיתם גם פתרונות שונים. מי שהכי נפגע מכל השינויים הכפויים של תקופה זו על פי שמבך, הם העסקים הבינוניים, מאחר ורבים מהם לא יכולים כלכלית להפעיל מערכות דיגיטליות חדשות לחלוטין, זאת היות ובשלב הצמיחה (הלא רווחי), הם נשענים על גורמי מימון חיצוניים וברגע שהכסף מבחוץ ייעצר, זו תהיה מכה אנושה עבורם. 

 

רכישה אונליין ואיסוף מחנות

פתרון שמצאו חברות רבות באמריקה, הוא שימוש בשירות BOPIS מורחב שמשמעותו - רכישה אונליין ואיסוף מחנות.
הדבר מקנה יותר נוחות ושליטה לצרכן (לעתים אף ללא צורך לצאת מהרכב כלל) וחיסכון במשלוח.
לאותו קמעונאי זה מאפשר להגביר את המוטיבציה לקניות ונפתח פתח להגדלת מכירות בחנות מלקוחות שבין כה כבר הגיעו לאסוף מוצר שהזמינו.
גם שירות זה שהפך לאחרונה לנחלתם של מותגים גדולים רבים, כמו נייקי ונורדסטרום למשל, אינו מספק את הסחורה עד הסוף מאחר והיום לקוחות רוצים ודורשים יותר.
ניהול תקשורת ישירה יותר מול הלקוח זה האתגר הגדול כיום למינוף כלכלי מחדש בעידן הקורונה, יש הרבה תופעות שכבר קורות מתחת לפני השטח ואלה תמשכנה להתרחב ולצוץ גם מעל פני השטח. הרבה בעלי עסקים וביניהם בעלי מותגים רבים, מעדיפים לשמור בחנות מלאי של 50 אחוז ואף פחות מכך, כאשר החנויות (ברמה הפיזית) עצמן משמשות יותר לנוכחות בשטח ולייצוג
מאשר למכירה.

מנקודת מבטו של הצרכן, משמעות הדבר שתהיינה פחות חנויות זמינות ברחוב ואף במרכזי הקניות הגדולים בשל האילוצים הכלכליים, הבריאותיים והחברתיים שנכפו על כולנו בעת הזאת, וגם החנויות שנפתחו מחדש, יספקו מן הסתם חוויית קנייה
קצת שונה. 
אז אם הכתבה כבר עושה לכם חשק לחזור ולרכוש אונליין, קדימה זה הזמן, ואל תשכחו לעבור דרך קאשבק ותזכו להחזר ובכך תוזילו את הקנייה שלכם, היום יותר מתמיד, זה מאוד משמעותי.