טלפון סלולרי של שיאומי / XIAOMI - ההבדל, היתרונות, החסרונות וההמלצות על כל אחד מהמותגים פוקו/POCO, רדמי/REDMI ודגמי שיאומי מי / Mi

טלפון סלולרי של שיאומי / XIAOMI - ההבדל, היתרונות, החסרונות וההמלצות על כל אחד מהמותגים פוקו/POCO, רדמי/REDMI ודגמי שיאומי מי / Mi

בשנים האחרונות, אנחנו נתקלים ביותר ויותר דגמים סלולריים של חברת שיאומי. ענקית האלקטרוניקה הסינית השיקה עד היום המון דגמים ממספר מותגי משנה. אחד המוכרים הראשונים היה ה- Redmi, אליו הצטרף הPoco בשנתיים האחרונות. למה למעשה בחרה החברה לייצר מוצרים שבחלקם אף די דומים האחד לשני, אך התמידה לבדל אותם באמצעות מיתוג בולט?

אסטרטגיית פילוח קהל יעד - שיאומי זול או יקר?

האסטרטגייה שמאחורי הרעיון היתה להגיע לקהלי יעד שונים ולענות על הצרכים של כולם. החברה חקרה והגיעה למסקנה כי לאנשים שונים יש פונקציונליות שונה שהסמארטפון ממלא עבורם. לכן שיאומי רצתה לתת מענה רחב וספציפי ככל האפשר לכל אחד ואחת מאותם מאות מיליונים ואף יותר, המשתמשים במכשירי החברה.

אחת הסיבות העיקריות לבידול, היא השוק העולמי והודו בפרט. המדינה המונה מעל מיליארד תושבים היא כיום מס 2 בעולם בשוק הסמארטפונים. 158 מיליון מכשירים כאלה נשלחו למדינה רק ב2019!

ההיסטוריה של שיאומי

שיאומי נכנסה ראשונה לשוק ההודי אי שם ב2014 אז ערכו של סמארטפון באופן ממוצע עמד על 138 דולר בלבד. בכל נקודת זמן, נדרש היה לעשות שינוי במכשירים על מנת להתאים אותם לרוח התקופה, הקידמה והטכנולוגייה. אז זה היה המעבר ל4G.
באותן שנים הראשונות של שיאומי ברחבי הודו, המותג המוביל והמוכר היה ה-MI 3. בד בבד עם התעצמות החברה במדינה והביקוש ההולך וגובר במכשירי האנדרואיד של החברה (עלייה מ17 ל27 מיליון במשלוחי הסמארטפון במדינה בין 2014 ל2017), החלו מכשירי ה redmi השונים להציף את הודו.

אותם מכשירים מסוג זה, פשוט שברו את השוק המקומי מאחר ושאר המתחרים לא הצליחו לעמוד בקצב מגוון הדגמים שהחברה סיפקה בשילוב של מחיר זול לצרכן. אלה היו גם השנים בהן Redmi כבר נתפסה כיישות נפרדת משיאומי. זה קרה לאחר ש-Redmi השיקו את Mi 4i ואת Mi 5, וכעבור זמן מה גם את Mi Mix.
שיאומי המשיכה להשקיע במוצרים שהפכו למותגי דגל ושוב כמו במקרה של Redmi, אלה הפכו אם אפשר לומר זאת כך, ליישויות נפרדות העומדות בפני עצמן.

הOne Plus הוא עוד דוגמה מצויינת לטלפון בטווח מחירים בינוני - גבוה ביחס לחברה ולשוק שהצליח מאוד וזוכה לפופולריות רבה בהודו. המותג היקר והנוצץ, הרכש החדש של הסינים הציב סטנדרטים חדשים ברמת החומרה של המכשיר ואף מציג בגאון היסטוריה של תמיכה בתוכנה ארוכת טווח.

ה Flagship קילר הראשון - פוקופון

כשמדברים על מותגי שיאומי וההצלחה המסחררת של השנים האחרונות באופן מקומי וגלובלי, אי אפשר שלא להתעכב על הניסוי עם Poco F1.
באוגוסט 2018 הוצג בהודו הPocophone הראשון. החברה הציגה את המכשיר כמותג חדש נפרד במחיר אטרקטיבי במיוחד, פחות מ300 דולר, שהיה באותה תקופה זול מלא מעט דגמים מוצלחים של החברה, מ-Redmi בין השאר.
ה F1 היה קרוב מאוד ברמת החומרה שלו לאפל ולסמסונג ואף הציג מערכת קירור נוזלי למכשיר בזמן משחקים כקריצה לגיימרים לעומת המתחרים. בסופו של דבר הצלחתו הביאה להשקה של ה F2 ומשם הפך המותג בדיוק לפי התכנון, לשם נרדף לשיאומי. 

מאחר ו- Redmi הצליחו מאוד בהודו ובעיקר בשל העלות הזולה ויחס העלות-תועלת המצויין שלהם, שיאומי נדרשה לחשוב קצת אחרת מבחינת אסטרטגיה שיווקית. מאחר והמחירים של דגמי Redmi השונים היו בין הטווח התחתון לבינוני ברף המחירים, החברה השיקה את סדרת Redmi K ה- K20 ו- K20pro. 
הצרכנים ההודיים שהצביעו ברגליים משך שנים לRedmi ולשיאומי, פתחו הפעם את הארנק בצורה יותר משמעותית, והפעם כשטווח המחירים של דגמי הKpro גבוה מאוד יחסית, מעל המחיר הנמכר הממוצע בשוק.

שיאומי בשוק המערבי

פרט מאוד מעניין על השפעתה העצומה של שיאומי על שלל זרועותיה בהודו, מגלה העובדה שמרבית המכירות בהודו עדיין מתבצעות בחנויות פיזיות. ושם המותג Redmi פשוט חוגג.
לעומת השוק ההודי, באירופה ובאי הבריטי אין לענקית הסינית את היכולת להניף תת מותג בדמות סדרה של כמה דגמים ולגרוף את כל הקופה. לכן, במדינות אלה החליטה שיאומי לשים את הדגש על מחיר תחרותי בו עלות מכשירי Redmi אינה עולה על 200 פאונד.
מכשירי החברה שתג המחיר שלהם גבוה יותר, מתוייגים כ Xiaomi Mi, שוב כחלק מאותה אסטרטגייה.

בסופו של יום, הMi, ה-Redmi וה- Poco פונים כולם לקהלים מגוונים ולכן גם מציעים אלטרנטיבות לכולם.
כשכל תת מותג פונה לשוק שונה מבחינה דמוגרפית. כל אחד מ3 תתי המותג האלה הצליחו במידה כזו או אחרת בשוק המחירים הנמוך עד בינוני. ובעיקר Redmi עושה חיל בטווח הזה. עכשיו עם הכניסה לעשור החדש, שיאומי נכנסת עם השחקנים האלה ורוצה לקרוא תיגר גם על השחקנים הגדולים והותיקים בעולם הסלולר.

מזמינים אונליין טלפון חכם מבית שיאומי? נצלו את ההחזר הכספי שמגיע לכם דרך Cashback.co.il ותקבלו את המחיר הכי טוב עבור רדמי, פוקו או סדרת מי של שיאומי.