השקות של טלפונים חכמים חדשים הפכו מזמן לעניין שבשגרה. אינספור אנשים לוקחים חלק בחגיגה הזו. קל וחומר כיום, כשהטלפונים הסלולריים נעשו יותר זמינים ופופולאריים לשימוש, יותר מכל מוצר אלקטרוני נפוץ, כולל טאבלטים ומחשבים אישיים (PC) שהיו השליטים הבלתי מעורערים במשך שנים.
ישנם הרבה שיקולים חשובים בבחירת מובייל חדש. רובם ידועים לכל, אך עדיין מחלקם, רבים מאיתנו נוטים להתעלם לפני ביצוע הרכישה של המוצר. החלטנו לסקור במיוחד עבורכם את הנקודות הקריטיות והמהותיות יותר שכל צרכן צריך לקחת בחשבון לפני שהוא קונה סמארטפון חדש.
מערכת ההפעלה - בהמון טלפונים חדישים מערכות הפעלה טובות ומשוכללות. קל מאוד לבדוק נתונים וביצועים של המערכת דוגמת כמות הג'יגה ראם, נתוני וביצועי המעבד, איכות וחדשנות הטכנולוגיה במכשיר ועוד ועוד. עם זאת, לנו כצרכנים קריטית הרבה יותר מערכת הטלפון עצמה. באגים ותקלות חוזרות במערכת הסלולר, הם לא תמיד דבר מדיד שניתן לבדוק ולדעת מראש, כמו גם יכולות השדרוג של אותה מערכת. על כן מראש, כדאי לבחור בין 2 מערכות הפעלה עיקריות. האנדרואיד וה-iOS. ההמלצה הראשונה תהיה קודם כל ה-iOS. מערכת הפעלה זו היא למעשה האופציה היחידה למחזיקי מכשיר אייפון מבית אפל. מאידך, שאר מחזיקי הסמארטפונים צריכים להסתפק במערכת האנדרואיד. האם כל צרכני האנדרואיד OS באמת מתפשרים כשזה מגיע למערכת הפעלה? התשובה היא כנראה כן, אך עם סייגים. ממעקב אחר מכשירי השיאומי והמייזו הפופולאריים עולה שחל שיפור ניכר בביצועי מערכת האנדרואיד באותם מכשירים. אם כן, Android native עושה עבודה טובה, אך יחד עם זאת, בעקבות הסכסוך הפוליטי שלמעשה כבר הפך גלובלי, בין ארצות הברית לסין, בהרבה מדינות לא ניתן היום לקבל שירותי גוגל ועל כן הצד השלישי של אנדרואיד נחשב לנוח וידידותי יותר למשתמש עם לוקליזציה טובה יותר.
בחירת סוללה - השימוש בנייד הוא מאוד אינדיבידואלי. חלקנו משתמשים בו לצורך שיחות וצ'טים קצרים בלבד. אולם לחלקנו, הטלפון הוא כלי עבודה שחייב להיות זמין בכל עת כמעט. בנוסף, אנשים רבים נוטים לפתוח בו זמנית הרבה יישומים ומרבים במשחקי מחשב. כל אלה מקצרים מאוד את חיי הסוללה. על כן בחירת סוללה עם אורך חיים מותאם להרגלים שלנו עם המכשיר הנייד, היא אחד הדברים החשובים ביותר בבואנו לרכוש מכשיר חדש.
זכרון טלפון - במכשירים סלולריים יש 2 סוגי זיכרון. זיכרון גישה אקראית - RAM, וזיכרון קריאה בלבד -ROM. ה ROM למעשה הוא אחסון של כלל היישומים, המדיה ומערכת ההפעלה במכשיר. ה- RAM לעומת זאת הוא זה שקובע את מהירות הטלפון וקלות הניתוח ביחד עם המעבד. לכן על פי רוב, טלפונים עם RAM גבוה יותר, מביאים לביצועים מהירים יותר של הטלפון מאשר טלפונים בהם ה ROM יותר גבוה. לאלה המחזיקים טלפון עם ROM גבוה יותר, יש שטח אחסון גדול יותר במכשיר. עבור המון צרכנים שילוב של 2GB RAM פלוס 16GB ROM אמור להספיק. אך עבור סמארטרפונרים אדוקים ושבויים, כדאי ללכת על בטוח עם שילוב של 3-4GB RAM פלוס 64-128 GB ROM. כמובן שקיימת אופציית הרחבת שטח האחסון - ROM , על ידי שימוש בכרטיס זיכרון מיקרו SD. עם זאת, יישומים שמאוחסנים ומופעלים על ידי כרטיס זיכרון שכזה, נוטים להיות איטיים משמעותית.
המצלמה - דבר ראשון חשוב שכל צרכן צריך לבדוק עם עצמו, זה כמה באמת הוא עתיד להשתמש במצלמה . כמה איכות המצלמה בחיי היומיום קריטית לו. בבואם לבחור טלפון עם מצלמה איכותית, רבים נוטים ללכת שבי אחר פרסומי החברות השונות אודות כמות המגה פיקסל הקיימת במכשיר. חשוב להבין שאיכות הצילום היא פונקציה של כמה גורמים נוספים וחשובים לא פחות: צמצם המצלמה, רמות ISO, מהירות הפוקוס האוטומטי ועוד. אנשים המרבים להשתמש במצלמה, מוטב שיבחרו טלפון עם מצלמה המציגה לפחות 12 מגה פיקסל וצמצם f/2.0 או נמוך יותר כדי לקבל תוצאות איכותיות במיוחד. לאלה מביניכם שאינם מרבים להשתמש במצלמה, 8-12 מגה פיקסל וצמצם f/2.2 סביר שיעשו את העבודה.
נשארנו כמובן עם המחיר. מחירי הטלפונים החכמים של ימינו יכולים לנוע מכמה מאות בודדות של שקלים לכדי כמה אלפים טובים ואף יותר מכך. כמובן שהמחירים הולכים ומאמירים ככל שנדרוש נתונים טובים יותר בכל האמור למהירויות מעבד, איכות המצלמה, זכרון ועוד. עם זאת, את הטלפון האולטימטיבי שלכם תוכלו להשיג גם בהרבה פחות אם יש לכם סבלנות. הרבה אתרים מרבים לציין אחת לשנה חגיגת קניות בהנחות משמעותיות. אחד מהם הוא GEARBEST, היוצא במבצעים מטורפים בכל 5 ליוני (תקופת השקות דינאמית, כדאי לעקוב) עם הנחות שמגיעות עד לכדי 80 אחוז.
אז עכשיו כשאתם ממש מוכנים לרכישת הסמארטפון הבא שלכם, זכרו רק לעבור בקאשבק וחיסכו עוד קצת לקנייה הבאה. בעזרת מנגנון 'קאשבק', אתם מקבלים דרכנו חזרה כסף לחשבון, מתנת האתר שבו רכשתם. זה פשוט, זה עובד וזה הכי משתלם אונליין לרוכשים סלולרי חדש.