סלולרים זולים - איפה הכי משתלם לקנות סמארטפון טוב, מומלץ וזול?

סמארטפון זול הוא כבר לא בהכרח מכשיר סלולרי/נייד חלש או מיושן כפי שהיה בתחילת דרכם של הסמארטפונים בארץ ובעולם. כיום תוכלו להזמין אונליין מכשירים סלולריים חכמים, זולים, עם המלצות רבות, פיצ'רים ויתרונות וחסרונות שיעזרו לכם לבחור. כך תיקנו סמארטפון זול וטוב:

סמארטפון זול יכול להיות חזק ומומלץ

בתחילת דרכם של סמארטפונים, מכשירים זולים היו בהכרח מוחלשים - בעלי מעבד מוגבל, מסך או טכנולוגיית צילום מיושנים, שאריות ותרכובות של חלקי בסיס שאוחדו כדי לנסות לייצר טלפון חכם בזול וכד'. אבל החל מהעשור השני של שנות האלפיים, עת יצאו לשוק יותר ויותר iPhone Killer - ים (מכשירי דגל של חברות אחרות, רובם ככולם מבוססים על אנדרואיד כמערכת הפעלה ישירה או תשתיתית) חלה מהפכה שקטה בתחום וכיום כשמשווים שני מכשירי 'יוקרה', יקרים, יעילים וחזקים כמו גלקסי של סמסונג מהדגם העדכני, יחד עם אייפון חדש שעומד לצאת, נכנסים למשוואה גם הסלולרים החכמים של חברות וואווי, שיואמי, מייזו, ג'יני ואחרים.

היתרונות שיש למכשירים סלולרים סינים

החברות המובילות בשוק הסלולרי הסיני החדש כפי שהוזכרו (ובהן כאמור - וואווי, שיואומי, מייזו, OnePlus), מציגות חדשנות שמתעלה לפעמים על היכולת של אפל, סמסונג, LG וחברות דומות להן, אז איך הן עושות את זה?

- השקות תכופות. האירוע השנתי של אפל היה בעבר מושג נחשק שאנשים - לקוחות, עיתונאים וטכנולוגים בנשמתם - חיכו וציפו לו. האירועים הבלתי פוסקים ברמה לא פחותה עם חרושת שמועות שמבוססת תחילה על הדלפות מקריות ומסתיימת ב'שואו' שלא מבייש טקסי אוסקר, הכריעו את כף הדיווחים לטובת החברות הסיניות.

- פיצ'רים מתקדמים. מייזו תשיק בחצי השנה הקרובה מכשיר עם 'מיני מסך מגע' אחורי, צג יעיל שיאפשר לכם לראות מי מתקשר גם באמצע פגישה כשהטלפון הפוך. וואווי שותלת את כל האפליקציות החיוניות לתיחזוק המכשיר (אנטי וירוס, ניקוי קבצים ישנים, פינוי זיכרון) בתוך מערכת ההפעלה שלה ומנהלת את המכשיר טוב יותר מכל מותג אחר. לשיואומי יש תמיכה בשני כרטיסי סים עוד מהימים שזה לא היה מקובל במקומותנו.

- מחיר ללא תחרות. מייזו MX6 או אפילו ה Pro7 - מכשיר מוביל, חזק, מומלץ וזול מבית מייזו, יעלה כשליש עד רבע ממחירו של אייפון/סמסונג גלקסי חדש והוא מדורג רק מעט מאחוריהם ברוב הפרמטרים ואף עולה עליהם בחלקם. לא אוהבים את הסאונד הלא סטריאופוני של מייזו? תתחדשו בוואווי שעולה פי שתיים, אך עדיין זול פי שתיים מאותם מכשירי יוקרה והוא יספק לכם את חווית הצפייה והשמע הטובה ביותר שיש כיום לסמארטפונים להציע. המחיר חושף יכולות במכשירי הדגל הסינים. אם המחיר זול מאד, יש לטלפון חסרון במישור מסויים ועליכם לבדוק באיזה מהם ועד כמה זה משפיע על החלטתכם בבחירת הסמארטפון החדש שלכם. אם המחיר עולה על 1500 ש"ח, אתם כבר קרוב לוודאי מכוונים סיני חדש טוב ומעלה (תלוי בחברה, OnePlus או ווואווי יעלו בערך באותו טווח מחירים בעוד שמייזו ושיואומי יעלו עד פי שתיים פחות מהם לאותו מפרט של סמארטפון).

- מערכות הפעלה מיוחדות. לא לכל המכשירים המצויינים לעיל יש מערכת הפעלה 'מיוחדת', אבל נוכל להזכיר את FlyMe המוצלחת של מייזו ואת מערכת ההפעלה הפשוטה אך העוצמתית של מכשירי וואווי, שתיהן כמובן מבוססות על אנדרואיד. מערכות ההפעלה הסיניות הן לא רק שכבה קוסמטית או סכמת צבעים ייחודית, הן מתפקדות ומנסות להדמות ללאונצ'רים העדכניים בעולם - נובה, גוגל ואחרים. חשוב לזכור כי מערכת ההפעלה FlyMe לדוגמא, עם מכשירים בעלי כפתור Home בלבד (ה Back טמון בנגיעה רכה על הכפתור או בקורא טביעות אצבע מאחור), היא 'האנדרואיד הכי קרוב ל iOS' ובכך הופכים כל מכשירי מייזו לשער כניסה רך ומזמין עבור משתמשי אייפון שעברו 'גיור' למכשירי כף יד מבוססים אנדרואיד. חברת וואווי לקחה את האופציה הזו צעד אחד קדימה והיא מאפשרת במכשירי הדגל שלה לעבוד עם מערכת דמויית iOS כמו מייזו, או בתצורת אנדרואיד טיפוסית מוכרת. מה ההבדל? בשיטה של אפל ומייזו, כל האפליקציות יושבות על הדסקטופ/ים. בשיטה הבסיסית של אנדרואיד (כפי שוואווי מאפשרת כאמור לעבוד וכפי שמקובל במכשירי נקסוס, LG, סמסונג, HTC ואחרות), הדסקטופ מכיל רק קיצורי דרך לכל מיני אפליקציות שנמצאות במתחם אחר משלהן.

לסיכום, המחיר מכריע. כנסו עכשיו לחנות אליאקספרס / דילאקסטרים / איביי או וואלה שופס, בחרו את הטלפון החכם שלכם אחרי שעברתם באתר cashback.co.il ובנוסף למחיר הזול, תקבלו גם החזר כספי לחשבון שלכם.

לפרטים נוספים, לחצו כאן >>